2010. július 20., kedd

Ezt mar szeretem!

Ujabb jo hetvegen vagyunk tul es olyan volt, mint egy akciofilm: reggel koran keles, programok egesz nap megallas nelkul, este 11 korul hazaeses, majd masnap es harmadnap reggel matrix reloaded! :-) Annyi minden tortent, hogy abbol egy jokora regenyt is lehetne irni talan. Megprobalok suriteni, hogy emesztheto legyen es csinjan banni a patosszal, ime:

Az egesz penteken indult, amikor is estefele nekiindultunk Tokyonak. Talalkoztunk Mariaval, aki megszervezte nekunk es vegig is csinalta velunk a "hogyan fedezzuk fel egesz tokyot ket nap alatt" programot. Pentek este a Sunshine city felhokarcolo 59. emeleten vacsoraztunk, itt lattam eloszor Tokyo-t fentrol. Oriasi, elsore nem is tudtam felfogni, hogy mekkora, egy vegtelenitett varos az egesz. Nehany kep:




Szombaton reggel aztan nyakunkba vettuk a belvaros kulonbozo nevezetessegeit, espedig:
A halpiacon kezdtuk, ami kb akkora mint pecs tortenelmi belvarosa vagy nagyobb es mindenfele herkenytyut megkapni.
Ezutan a Hama-Rikyu kert kovetkezett, Tokyo over 300 eves fenyofajaval, innen egy hajout jott Asahi-ba, ahol az Asahi sor soroskorso alaku felhokarcoloja van.
Lattuk az Asakusai templomot, ami kb egy bazarsor, Ginza-t, ahol minden vilagmarka nagy uzletei megtalalhatok. Ezutan jott Akihabara, az elektromos varos, mindenfele elektromossaggal kapcsolatos holmit meg lehet kapni es egy egesz varosresznyi Media Markt szeru uzlet van ott.. Megneztuk meg az Eiffel torony mintajara epult Tokyo towert.
Egy 6 fogasos tofuvacsora utan egy hajoutra mentunk, es a tengerrol neztuk, ahogy lehunyja kek szemet az eg es kinyitja sok szemet a haz. Lejart labaknak szep feludules a nap vegen..



Vasarnapra eloszor a templomairol es sokszaz eves oriasi Buddha szobrarol hires Camakura volt terioteken. Es Enoshima, ahol megneztunk egy aquariumot es egy delfin show-t es vegre megfurodhettunk a csendes oceanban. Ez a nap is nagyon jol sikerult, van is rola par kep:





Hetfon nemzeti unnep volt itt, ugyhogy a kalandok folytatodhattak viszont mar kulonvaltak utjaink a magyarokkal. Csatlakoztam az angol-sved cserediakokhoz, akikkel felfedeztuk a csaszar palotajat es annak kertjet, ami olyan mint egy oazis a felhokarcolokkal tuzdelt suru varosban. Megneztuk megegyszer Akihabarat es elmentunk Ginzaba a Sony bemutatotermebe megismerkedni az uj japan csodakkal.






Ami ezutan kovetkezett az egy csomo utazas volt, haza Moroyamaba, pakolas, indulas Kawagoe-ba, ahol ezen a heten toltom a gyakorlatomat. Szeretek itt lenni, irok rola nemsokara bovebben. Addig is mindenkinek a legjobbakat aki ezt olvassa (vegigolvasta :-))!!

1 megjegyzés:

  1. Jó, hogy írtál. A bazársoron készült képen a mosolygó bácsi simán lehetne a Tarnai Balázs. Az utolsó kép meg olyan, mintha 3D-s lenne, ügyesen összeraktátok! Itthon egyébként igazi kánikula van.

    VálaszTörlés